вторник, 4 октомври 2011 г.

Какво обичах

Приятелка ми препоръча горещо третият публикуван у нас роман на Сири Хуствет - съпругата на небезизвестния Пол Остър. Поизпотих се докато успея да намеря въпросната книга, която не се преиздава и е изчерпана в повечето книжарници, на доста места дори не бяха чували за нея.

Книгата е прекрасна, поне в по-голямата си част. Финалът силно ме разочарова, но не искам да обяснявам защо, не това е целта тук. Единственото ми желание е да предизвикам интерес към поредната майсторски написана книга. За разочарованията от прочетеното няма да пиша. Не желая да се изживявам като критик, защото знам, че нямам нито желание, нито умения, за да бъда такъв. В този блог имат място само интересни, умни и любими книги.

"Какво обичах" е книга за едно изключително мъжко приятелство между изкуствовед и художник. Стилът на Сири е изящен и плътен, красив, увлекателен и топъл. Читателят проследява целия съзнателен живот на героите, успява да надникне в най-интимните моменти от тяхното съществуване, както и в света на нюйоркския артистичен свят от 70те и 80те години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар